Hoe Contact Opnemen Met Facebook Voor Problemen Met Uw Account?

Wat zijn manieren om contact op te nemen met Facebook-problemen met een account?

Inloggen op uw Facebook-account is de eerste stap om rechtstreeks contact op te nemen met het sociale-medianetwerk. Kijk daarna even in de rechterbovenhoek van het scherm. Het vraagteken is omsloten door een donkere cirkel. Dit is uw aanwijzing om verder te gaan. Rapporteer een probleem in het menu dat verschijnt wanneer u erop klikt.

Er zal een extra vervolgkeuzemenu zijn met vier alternatieven waaruit u kunt kiezen. Dit zijn degenen die ik bedoel:

Een probleem met betaling van algemene feedback

Er is een probleem met deze pagina: beledigende inhoud

Je weet waar je moet zijn als je haatzaaiende uitlatingen of een probleem met je account wilt melden, zoals het niet kunnen uploaden van afbeeldingen. Haat wordt bestempeld als ‘beledigende inhoud’, terwijl het uploadprobleem wordt bestempeld als ‘iets werkt niet’. Toch blijft de klantenservice van Facebook een beetje een raadsel.

Facebook-bedrijf stelt dat hoewel we niet elke bijdrage kunnen onderzoeken en erop reageren, we input zoals die van jou gebruiken om de Facebook-ervaring voor iedereen te verbeteren”, je kunt nog steeds een bericht sturen via de optie “Algemene feedback”.

Als je geen reactie van Facebook kunt krijgen, kun je in plaats daarvan proberen contact op te nemen met andere gebruikers in de Help-community.

Stel een vraag op de Facebook-helpforums.

Klik nogmaals op het vraagteken in de rechterbovenhoek van een Facebook-pagina. In het vervolgkeuzemenu helemaal bovenaan ziet u ‘Helpcentrum’. Klik hier.

Kijk zo ver mogelijk naar beneden op de pagina Helpcentrum. Klik op “Bezoek Help-community” onderaan de pagina aan de linkerkant.

U wordt doorgestuurd naar een pagina met antwoorden op veel veelgestelde vragen, maar u kunt daar ook uw eigen vraag stellen. “Stel een vraag” verschijnt in een grijs vak in de rechterbovenhoek van de Help Community-pagina.

Die link is waar je heen moet. Nadat u het juiste onderwerp en subonderwerp hebt geselecteerd, plaatst u uw vraag in de daarvoor bestemde ruimte. Het is tijd om achterover te leunen en te ontspannen. Zelfs als je je vraag op de verkeerde plaats hebt gezet, kun je altijd je “Support Inbox” controleren in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt wanneer je op het vraagteken klikt.

U kunt ook andere sociale media gebruiken om in contact te komen met Facebook.

Een andere mogelijkheid om in contact te komen met Facebook is om een ​​ander social media netwerk te gebruiken om contact met hen op te nemen. Gebruik het @Facebook Twitter-account in uw Tweet om via Twitter een direct bericht naar de sociale netwerksite te sturen. Je kunt er zeker van zijn dat ze het zullen merken als het genoeg aandacht krijgt.

Wat te doen als er problemen optreden?

Zelfs als je dit via Instagram doet en Facebook in je bericht vermeldt, kun je waarschijnlijk beter teruggaan naar het Facebook-helpcentrum totdat je meer liefde krijgt voor je snap.

Gebruikers kunnen Facebook bellen ook gebruiken om in tijden van nood contact op te nemen met het technische ondersteuningsteam van Facebook. Facebook-nummer is gratis en 24/7 actief.

Conclusie:– Na het lezen van deze blog begrijpt u Contact Facebook voor problemen met uw account