Waarom Zou Je Vandaag Op Linkedin Zijn?

Iedereen in de wereld van vandaag, of het nu in India of de Verenigde Staten is, is verbonden met internet. Iedereen is enorm verbonden met verschillende soorten sociale-mediasites, waarbij LinkedIn een van de belangrijkste is voor het genereren van leads voor werknemers en het lokaliseren van relevante bedrijven voor uw vraag en aanbod van goederen en diensten.

Wat is LinkedIn precies?

Als marketingmanager, eigenaar van een klein bedrijf of student die op zoek is naar een nieuwe baan na zijn afstuderen, is LinkedIn-ondersteuning voor iedereen die zijn professionele leven serieuzer wil nemen door op zoek te gaan naar nieuwe kansen en contact te leggen met andere professionals. netwerkevenement waar u andere professionals persoonlijk ontmoet, uw branche bespreekt en visitekaartjes uitwisselt. LinkedIn is het hightech-equivalent. Het is als een massale online sociale bijeenkomst.

Net als Facebook stelt LinkedIn je in staat om met anderen in contact te komen door ze toe te voegen als “connecties”. Het is mogelijk om met andere gebruikers te communiceren via een privébericht (of andere beschikbare contactgegevens) en om je professionele ervaring en prestaties weer te geven in een overzichtelijk profiel .

De gebruikersinterface van LinkedIn lijkt erg op die van Facebook. De functies van LinkedIn zijn gericht op professionals, maar als je Facebook of een ander soortgelijk sociaal netwerk hebt gebruikt, zul je enkele overeenkomsten herkennen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van LinkedIn?

1)Startpagina:-De startpagina toont recente berichtenactiviteit op basis van de mensen, bedrijven en onderwerpen die u hebt gekozen om te volgen.

Net als bij een nieuwsfeed op Facebook, kan deze sectie worden aangepast om artikelen en nieuws op te nemen die voor u relevant en interessant zijn.

2) Mijn netwerk: – Dit gedeelte bevat een lijst van de mensen met wie u momenteel verbonden bent op het LinkedIn-platform. Bovendien vindt u verbindingssuggesties op basis van uw huidige verbindingen, locatie en branche, die u zullen helpen in uw netwerk uitbreiding.

3)Vacatures:-LinkedIn bevat een vacaturebank. Zij zullen aanbevelingen doen op basis van uw huidige informatie, zoals uw locatie en de trefwoorden in uw profiel. Als u actief op zoek bent naar vacatures, kunt u voorkeuren instellen en waarschuwingen ontvangen.

4) Berichten: – Dit is een chatfunctie waarmee u contact kunt opnemen met andere professionals of vrienden. Bovendien genereren deze berichten een e-mailmelding naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw beschikbare LinkedIn-profiel.

5) Meldingen: – Net als bij andere sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, bevat LinkedIn een meldingsfunctie die u op de hoogte stelt wanneer u wordt genoemd, toegevoegd of verwezen. Bovendien ontvangt u een e-mailmelding en een melding binnen het platform wanneer een LinkedIn-lid nodigt u uit om verbinding te maken of lid te worden van hun netwerk.

Voordat de verbinding officieel wordt, moet u de uitnodiging accepteren.

6) Ik:-Uw profiel biedt een momentopname van u en uw carrière. De basisinformatie van uw profiel is afgeleid van de informatie die u tijdens het aanmeldingsproces hebt verstrekt.

Dit gedeelte bevat informatie over uw huidige functie en werkgever.

U kunt de secties van uw profiel uitbreiden en aanpassen om een ​​vollediger beeld van uzelf en uw loopbaangeschiedenis te geven. U kunt een samenvatting, een openingsverklaring of een doelstelling toevoegen, evenals informatie over uw werkervaring, opleiding en professionele en persoonlijke prestaties.

Conclusie:- Na het lezen van deze blog begrijp je LinkedIn en waarom het belangrijk is. Houd er rekening mee dat u ook contact LinkedIn klantenservice van LinkedIn voor het oplossen van uw problemen als u als zodanig wordt geconfronteerd.