Hoe Wijzig Ik De Wifi Instellingen Op De KPN Experia Box?

  • Post author:
  • Post category:KPN

Hulp nodig bij het wijzigen van de wifi instellingen op een KPN Experia box? Nou, dan is dit gewoon de perfecte plek voor jou. En heb je daarnaast nog andere vragen, dan kun je het KPN Klantenservice nummer bellen. De in aanmerking komende experts zullen u de benodigde oplossingen bieden.

Volg de stappen zoals aangegeven om de wifi instelling van je KPN Experia Box te wijzigen:

 Klik eerst op de link met de titel ‘WLAN’ aan de linkerkant.

 En dan moet je op de weergavepagina ‘Kanaal’ vinden. Je moet er nu voor zorgen dat je kanaal 1, 6 of 11 gebruikt. En om te weten waarom je voor deze drie kanalen zou moeten kiezen, kun je de handleiding voor ‘Wi-Fi-kanalen’ lezen.

 U moet nu de knop ‘Toepassen’ aanvinken en vervolgens in de linkerzijbalk op de optie ‘Beveiliging’ klikken.

 Nu op de pagina ‘Beveiliging’, net bovenaan, zou je ‘WPS-functie’ moeten zien. Op deze pagina kun je de schakelaar niet uitschakelen. En daarom wordt u aangeraden om indien mogelijk de WPS uit te schakelen; dit is zo omdat de WPS een gemakkelijke manier is voor iemand om zonder toestemming je lokale internet te gebruiken.

 Dan net onder het type beveiliging dat u voor uw netwerk wilt gebruiken, moet u ervoor kiezen om ‘WPA2’ te gebruiken, dit is een van de meest veilige opties.

 Daarna moet je in het gedeelte ‘Authenticatie’ PSK (de Pre-Shared Key) kiezen. En dan moet u op de volgende pagina het wachtwoord of PSK in de gegeven velden invoeren.

 U moet op de knop ‘Toepassen’ onderaan de huidige pagina klikken en vervolgens op ‘WLAN’ klikken.

 In de ‘Netwerkbeveiliging’ moet u minimaal 8 tekens op het radiopuntje met het label ‘Wachtzin’ klikken. De PSK is ook het wachtwoord dat u kunt invoeren in elk draadloos apparaat dat verbinding moet maken met internet.

 Ten slotte hoeft u alleen maar op de knop ‘Toepassen’ te klikken en u bent klaar.

U zou nu helemaal klaar en klaar moeten zijn om toegang te krijgen tot hetzelfde. Maar als u een probleem ondervindt, moet u contact opnemen met het KPN Klantenservice Nederland. De monteurs begeleiden u direct met verdere topoplossingen.