Hoe De Dash Smart Shelf Herschikkingsvoorkeur Op Amazon Wijzigen?

Amazon is een prachtig platform waarmee je probleemloos online kunt winkelen. U kunt zowel als verkoper als koper profiteren van Amazon. Amazon heeft verkopers- en kopersaccounts die hun eigen set instellingen hebben. Als je een verkoper bent op Amazon die producten verkoopt aan mensen over de hele wereld, heb je toegang tot meerdere instellingen. U kunt de Amazon Shopping-app gebruiken om wijzigingen aan te brengen in uw Dash Smart Shelf-voorkeuren voor het opnieuw bestellen. Dash Smart Shelf bestelt automatisch een product opnieuw wanneer het detecteert dat een bepaald item bijna op is. Dit is de standaardinstelling op uw Amazon-verkopersaccount, waardoor u eenvoudig en moeiteloos producten kunt regelen.

U kunt de nieuwe bestelling eenvoudig wijzigen in de voorkeuren voor uw Amazon-account door eenvoudige stappen te volgen. Volg deze stappen van de Amazon-klantenservice om wijzigingen aan te brengen in uw bestelvoorkeuren in uw Amazon Shopping-account:

Stappen om Dash Smart Shelf Reorder-voorkeur op Amazon te wijzigen

1. Open de mobiele Amazon-app en log in op uw account.
2. Selecteer het menupictogram in de werkbalk bovenaan het Amazon-account.
3. Er verschijnt een lijst met opties op het scherm.
4. Smart Reorder Apparaten is te vinden onder de sectie Apparaten en elektronica.
5. Selecteer uw apparaat op het scherm en kies vervolgens Instellingen voor opnieuw ordenen in het vervolgkeuzemenu.
6. U kunt de instellingen op uw smartphone wijzigen voor het volgende:
 Stel uw apparaat zo in dat u wordt gewaarschuwd dat u opnieuw moet bestellen wanneer uw product bijna op is, in plaats van automatisch meer te kopen.
 Verhoog of verlaag uw drempel voor opnieuw bestellen.
 Wijzig het product dat op uw apparaat wordt weergegeven.

We hopen dat dit artikel je heeft geleerd om de voorkeuren voor opnieuw bestellen op Amazon te gebruiken. Ondersteuningsagenten van Amazon zijn hier om je de hulp te bieden die je nodig hebt. Bel, e-mail of chat met onze Amazon-agenten bij Amazon bellen support en krijg antwoord op zelfs de meest gecompliceerde vragen. Wacht niet langer om uw probleem op te lossen, vertel ons uw probleem en kijk hoe we het in korte tijd oplossen.