Wat Zijn De Service Normen Om Op Bol.com te Verkopen?

Wil je weten wat de servicenormen zijn om op Bol.com te verkopen? Welnu, dan kunt u dat meteen doen met nauwkeurige oplossingen. En als u andere vragen heeft, kunt u eenvoudig het Bol Klantenservice nummer bellen. Dan zullen de in aanmerking komende experts u van het nodige voorzien.

Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met het proces:

• Allereerst moet u er rekening mee houden dat u uw producten binnen 1 tot 8 dagen moet leveren. En als je je producten niet binnen de aangegeven dagen bij de klanten kunt bezorgen, kun je ervoor kiezen om Logistiek via bol.com te gebruiken – waarna opslag, verzending en retouren worden afgehandeld door de webshop. (Als je wilt kun je meer lezen over Logistiek).
• En nu kan maximaal 2% van uw bestellingen geannuleerd worden.
• Vervolgens zou je vragen van klanten binnen 24 uur in het Nederlands moeten beantwoorden.
• En dan moet je ook nog bestellingen op tijd leveren, het moet binnen de beloofde levertijd zijn. En dit zou moeten werken voor 98% van de bestellingen.
• Dan moet u ervoor zorgen dat al uw zendingen ook een track en trace nummer hebben.
• U moet er ook voor zorgen dat het proces annulering binnen 24 uur aanvraagt.
• Daarna moet u retouren binnen enkele uren na ontvangst verwerken.
• Ten slotte moet je op werkdagen tussen de aangegeven tijden telefonisch bereikbaar zijn voor de klanten.

TIP: Je moet weten dat hoe beter je voldoet aan de servicenormen, hoe hoger je scoort binnen het algoritme van bol.com. Hierin staat dat uw producten hoger in de zoekresultaten zullen eindigen en het zorgt ervoor dat meer klanten uw producten zien en meer kunnen verkopen.

Nu krijgt u eerst een waarschuwing – Voldoet u niet aan al deze normen?’

OPMERKING: Houd er rekening mee dat als uw score te laag is, u mogelijk geen deel kunt uitmaken van het platform.

U moet tevreden zijn met de bovenstaande informatie en klaar zijn om te beginnen. Maar als u problemen ondervindt, neem dan contact op met het Bol Telefoonnumer. Dan staan ​​de technici voor u klaar om u verder te begeleiden.