Wat Is Openbare Informatie Op Facebook?

Iets dat openbaar is, kan door iedereen worden gezien. Dat omvat mensen die niet je vrienden zijn, mensen buiten Facebook en mensen die verschillende media gebruiken, zoals print, uitzending (bijvoorbeeld: televisie) en andere sites op internet. Als u onze services bijvoorbeeld gebruikt om een ​​realtime openbare reactie op een televisieshow te geven, kan deze in de show of elders op Facebook verschijnen.

Welke informatie is openbaar?

Informatie die u deelt en die altijd openbaar is: een deel van de informatie die u ons geeft wanneer u uw profiel invult, is openbaar, zoals uw leeftijdscategorie, taal en land. We gebruiken ook een deel van uw profiel, uw openbare profiel genaamd, om u in contact te brengen met vrienden en familie. Uw openbare profiel bevat uw naam, geslacht, gebruikersnaam en gebruikers-ID (accountnummer), profielfoto, omslagfoto en netwerken. Deze informatie is ook openbaar. Enkele manieren waarop dit ons helpt om u te verbinden, zijn:

• Uw naam, profielfoto en omslagfoto helpen mensen u te herkennen.
• Geslacht helpt ons u te beschrijven (voorbeeld: “Voeg haar toe als vriend”).
• Door uw netwerken te vermelden (bijvoorbeeld: school, werk), kunnen anderen u gemakkelijker vinden.
• Gebruikersnaam en gebruikers-ID (bijvoorbeeld: uw accountnummer) staan ​​in de URL van uw profiel.
• Leeftijdscategorie helpt u bij de leeftijd passende inhoud.
• Taal en land helpen ons om de juiste inhoud en ervaringen te bieden.

Informatie die u openbaar deelt: wanneer u ervoor kiest om iets met Openbaar te delen (bijvoorbeeld: wanneer u Openbaar selecteert in de doelgroepkiezer), wordt dit beschouwd als openbare informatie. Als je iets deelt en je ziet geen doelgroepselector of een andere privacyinstelling, dan is die informatie ook openbaar. Lees meer over het bewerken van wie uw basisinformatie op uw Facebook-profiel kan zien en over het gebruik van de doelgroepselector om te bepalen met wie u deelt wanneer u iets op Facebook plaatst.

Dingen die andere mensen delen: als andere mensen informatie over jou delen, zelfs als het iets is dat je met hen hebt gedeeld maar niet openbaar hebt gemaakt, kunnen ze ervoor kiezen om deze openbaar te maken. Ook wanneer u reageert op openbare berichten van anderen, is uw opmerking ook openbaar.

Berichten op Facebook-pagina’s of openbare groepen: Facebook-pagina’s en openbare groepen zijn openbare ruimtes. Iedereen die de pagina of groep kan zien, kan je post of opmerking zien. Over het algemeen kan een verhaal in de nieuwsfeed en op andere plaatsen op of buiten Facebook worden gepubliceerd wanneer u een pagina of een openbare groep plaatst of erop reageert.

Onthoud dat openbare informatie:

• Met u geassocieerd worden, zelfs buiten Facebook.
• Verschijnen wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert op Facebook of een andere zoekmachine.
• Wees toegankelijk voor in Facebook geïntegreerde games, applicaties en websites die u en uw vrienden gebruiken.
• Wees toegankelijk voor iedereen die onze API’s gebruikt, zoals onze Graph API.
Als u een helpdesk nodig heeft met betrekking tot openbare informatie op Facebook-account, dan kunt u Contact Facebook Klantenservice Nedeland Expertteam en alle technische informatie over openbare informatie krijgen.